Etiketter

fredag 5 februari 2016

7A och 7B - Riktiga Språkstjärnor!

Hej världens bästa sjuor! :-)

Nu kan ni allt om hur ett blogginlägg ser ut, hur språket både förnyas, förändras, påverkas och utvecklas av allt som sker i samhället och ni vet att det är vi som är med och gör allt detta. Grymt!
Ni kan dessutom snart både skriva, bearbeta och publicera ett intressant blogginlägg med länkar, bilder och videoklipp i. Jag tycker ni är helt fantastiska - trots att ni tycket det är lite svårt i början tar ni er igenom varenda utmaning och glänser - precis som  de stjärnor ni faktiskt är! Kan inte sticka under stol med att jag är aningens stolt över er, faktiskt. Bra jobbat!

Nu är det dags att ta sig an nästa utmaning kopplat till texttypen blogginlägg och språkvetenskap. Ni ska, när ni har publicerat ert inlägg, vara publik åt de övriga. Ni i 7A ska kommentera något av 7B's inlägg och ni i 7B ska kommentera något av 7A's inlägg.

Gör enligt följande:

  1. Ni blir tilldelade en person i parallellklassen vars blogginlägg ni får i uppgift att läsa, tycka till om och kommentera på. 
  2. Läs inlägget noggrann! 
  3. Vi går efter devisen "Två stjärnor och en önskan". Skriv två positiva reflektioner, reaktioner eller tankar som rör deras inlägg. Uppmuntra, beröm och försök framhäva det som är bra, intresssant eller roligt med personens inlägg.
  4. Skriv någonting du undrar över, ifrågasätter eller någonting som personen kanske kunde förtydliga, berätta mer om eller visa exempel på. Tänk på att hålla god ton och skriv i vänskaplig anda.
  5. Skriv under med ditt namn och vilken klass du går i. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Undrar du något? Vill du att jag skriver om något speciellt eller vill du bara ge feedback på något vi gjort i skolan? Lämna gärna en kommentar!
Glöm inte skriva ditt namn!