Etiketter

onsdag 6 april 2016

6A & 6B - Grammatik - Adjektiv

Hej! :-)
I vanlig ordning, på tisdagar, hade vi skrivregler och grammatik denna veckan. Vi såg Grammatikbolagets film om adjektiv och repeterade vad som kännetecknar ordklassen. Därefter arbetade ni med att leta efter ordklasser i olika typer av texter. Texthäftet ni fick av mig innehöll både lyrik (sångtexter och dikter), en nyhetsartikel, ett recept och en instruktion. Uppdraget var att fundera på vilken texttyp som bestod av mest adjektiv och ni skulle även fundera på vilken typ av ord som var vanligast, kunde ni se något samband? Vissa hann bli färdiga, men långt i från alla. Därför fortsätter vi på tisdag och gör klart innan vi går vidare med nästa ordklass tisdagen därpå, nämligen verb. Nedan kan ni lyssna på adjektiv-sången en gång till:


Vad händer sen?

Nästa vecka ska böckerna "Lilla Darling" (6A) och "Agnes Cecilia - En sällsam historia" (6B) vara utlästa. Ni har väl koll på vilken dag som gäller för respektive klass? Måndag för 6A och torsdag för 6B. Då påbörjar vi slutarbetet som är göra ett bokomslag med baksidetext till boken ni läst. Vi ska också vara med i Bibliotekets #Bookface-tävling. Den pedagogiska planeringen ligger på Edwise.

Feedback på artikel och recension

Ni ska ha fått återkoppling på era artiklar (6A) och recensioner (6B). Ni som lämnat in en text i tid men som inte fått återkoppling tar kontakt med mig. Ni som lämnat in för sent kommer få tillbaka era texter denna vecka. Några behöver bearbeta sina texter. Gör det och lämna in igen! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Undrar du något? Vill du att jag skriver om något speciellt eller vill du bara ge feedback på något vi gjort i skolan? Lämna gärna en kommentar!
Glöm inte skriva ditt namn!