Etiketter

fredag 22 april 2016

#BOOKFACE - Skrivuppgift ÅK6

Här kommer instuktionen till skrivutmaningen:
BOOKFACE

Ni ska alltså skriva en kort förklarande text om läsning i samband med världsboksdagen och #Bookface-tävlingen på skolbiblioteket.

Här kommer lite tips på vägen!
Inledning: Ni kan börja med att berätta om er egen relation till böcker och läsning. Det kan också vara en bra idé att fundera kring hur era kompisar eller andra ungdomar i er ålder förhåller sig till läsning.Är det en vanlig fritidsaktivitet? Barn- och ungdomsboksförsäljningen ökar men många av er upplever ändå att färre ungdomar läser idag jämfört med för några år sedan. Vad beror det på, tror ni? Har den digitala utvecklingen av smarta telefoner och iPads någonting med det att göra?
I inledningen kan man även skriva lite om läsförmågan i världen, eftersom Världsboksdagen startade för att uppmärksamma analfabetism. Vad vet ni om läskunnigheten i Sverige jämfört med exempelvis i utvecklingsländer?

Förklaringssekvens:
Förklara vilka fördelar läsningen har! På vilket sätt kan det bidra till att öka vår förmåga att förstå andra i en annan livssutation än oss själva? På vilket sätt kan läsning bidra till att vår förmåga att känna empati ökar? Vilka andra fördelar finns det med läsning, tror du? Googla gärna på "Läsning + fördelar" om du vill ha lite hjälp på vägen.

Avslutning:
Sammanfatta det du skrivit i några rader. Koppla det till inledningen. Försök få till en form av poäng eller slutkläm på din text.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Undrar du något? Vill du att jag skriver om något speciellt eller vill du bara ge feedback på något vi gjort i skolan? Lämna gärna en kommentar!
Glöm inte skriva ditt namn!